Rimpelbehandeling

Cosmetiek (niet-verzekerde zorg)

Onze mimiek laat met het verstrijken van de jaren zijn sporen na op het gelaat. Zo ontstaan rimpels op het voorhoofd, kraaienpootjes rond de ogen en fronsrimpels tussen de wenkbrauwen. Deze rimpels ontstaan door het veelvuldig samentrekken van de spieren in het gezicht. Om deze rimpels te behandelen, kan men de onderhuidse spiertjes gaan inspuiten met een product, Botox. Dit product vermindert de overactiviteit van de spieren. Botox is een toxine dat tijdelijk een gedeeltelijke verlamming van de spier veroorzaakt. Doordat Botox in een zeer kleine dosering wordt gebruikt, heeft het een zeer lokale werking waardoor de gezichtspieren plaatselijk ontspannen en de rimpels verdwijnen.

De huid zal er na de behandeling gladder en jonger uitzien. Botoxinspuitingen tasten de natuurlijke mimiek niet aan. Het effect van de behandeling uit zich na drie tot vijf dagen en duurt ongeveer drie tot zes maanden. Dit varieert van persoon tot persoon.

Natuurlijke stoffen

Bij het ontstaan van rimpels zien we meestal een tekort aan substantie in de middenlaag van de huid. Deze bevat naast o.a. collageenvezels ook een stof waarin zich hyaluronzuur bevindt.
Door deze lichaamseigen stof, hyaluronzuur, te injecteren ter hoogte van de rimpel, kan men de rimpel opvullen. Aangezien hyaluronzuur ook door het lichaam zelf wordt aangemaakt, geven deze producten weinig of geen reactie. Het nadeel is wel dat hyaluronzuur ook door het lichaam wordt afgebroken. Daardoor moeten de injecties herhaald worden. De snelheid waarmee dit gebeurt hangt af van persoon tot persoon. Gemiddeld bedraagt deze periode zes tot twaalf maanden.

Een andere mogelijkheid van het gebruiken van natuurlijke stoffen is het injecteren van lichaamseigen vet. Dit vet wordt op een andere plaats in het lichaam weggezogen, meestal ter hoogte van de buik. Vervolgens wordt het vet als vulmiddel teruggeplaatst in de rimpel. Dit proces wordt lipostructuur genoemd. Het grote voordeel van lipostructuur is dat men allergische reacties volledig kan uitsluiten. Na de injectie van vet wordt ongeveer 60% van dit vet door het lichaam opnieuw afgebroken. Om het gewenste resultaat te bereiken, wordt daarom een tweede ingreep uitgevoerd. De periode tussen de twee ingrepen bedraagt ongeveer drie weken.

De behandeling

Botox wordt rechtstreeks in de te behandelen spier toegediend met een klein naaldje. Een verdoving is niet nodig. De behandeling kan worden uitgevoerd tijdens de raadpleging en laat geen hinderlijke sporen na.

Botox wordt al jarenlang veilig gebruikt door artsen. In zeer zeldzame gevallen kan een hangend ooglid (of afhangende mondhoek) ontstaan. Dit is van voorbijgaande aard en verdwijnt spontaan na één of twee weken.

Semi-permanente fillers worden met een kleine naald onder de huid ingebracht. Ook deze behandeling vereist geen verdoving en laat weinig sporen na. De natuurlijke producten zijn veilig en worden langzaam door uw lichaam afgebroken.

Toepassingsmogelijkheden :

  • Behandeling van fronsrimpels, kraaienpootjes, denkrimpels, rimpeltjes rond de mond.
  • In het geval van een diepe neus-lippen-plooi of afhangende mondhoeken.
  • Voor vollere lippen.
  • Voor het corrigeren van littekens of oneffenheden als gevolg van acne.
  • Voor het vergroten van de jukbeenderen, kin, voorhoofd.
  • Voor overige gezichtscorrecties.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie of na de operatie nog vragen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Print pagina

Tarieven

Botox 1 regio
€ 214,88 exclusief btw
Botox 2 regio's
€ 355,37 exclusief btw
Botox 3 regio's
€ 487,60 exclusief btw

Wij helpen u graag

  • Privézorg met de voordelen van een ziekenhuis
  • Voor alle cosmetische behandelingen
  • Vriendelijke specialisten met veel ervaring