Onderooglidcorrectie

Cosmetiek (niet-verzekerde zorg)

Een onderooglidcorrectie wordt verricht als de huid onder de ogen is gaan hangen of als het vet dat rond de oogbol aanwezig is teveel uitpuilt. Meestal wordt er weinig huid weggehaald. De belangrijkste factoren zijn over het algemeen het uitpuilende vet en het meer naar buiten hechten van de huid.

Een onderooglidcorrectie wordt verricht als de huid onder de ogen is gaan hangen of als er te veel vet aanwezig is. In dit geval wordt ook wel gesproken van een “wallencorrectie”.  Bij de Berne kliniek wordt u behandeld door zeer ervaren specialisten. De incisie bij een onderooglidcorrectie valt vlak onder de wimperrand en laat dus een nauwelijks zichtbaar litteken achter.

Een consult voor een onderooglidcorrectie

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een ooglidcorrectie. Hij zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Ook zal de plastisch chirurg vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. Soms kan een combinatie met een andere behandelmethode (bijvoorbeeld een bovenooglidcorrectie of een wenkbrauwlift) ook een optie zijn.
Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier.

Voorbereiding

De behandeling wordt op de poliklinische behandelkamer onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De verdoving voelt alsof er water in uw oog loopt en is niet pijnlijk. Van de ingreep zelf voelt u niets.

De behandeling

De plastisch chirurg tekent op het ooglid nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd moet worden. Vervolgens wordt een verdovende vloeistof met adrenaline ingespoten. De adrenaline zorgt ervoor dat het bloeden wordt beperkt. Wanneer er sprake is van veel uitpuilend vet onder de ogen, wordt er een sneetje onder de wimpers gemaakt. De overtollige huid en vetweefsel worden verwijderd.

Een andere optie om wallen onder de ogen aan te pakken is de Hamra-techniek. Hierbij wordt het vet niet weggehaald maar onderhuids verplaatst naar de groef tussen neus en ogen. Daardoor kan worden voorkomen dat de ogen na verloop van tijd wat ‘hol’ kunnen worden.

Indien nodig wordt ook de oogkringspier een stukje ingekort en gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek. Deze techniek (spiersuspensie) zorgt ervoor dat de buitenste ooghoek ietsje omhoog komt en het oog dus een mooiere vorm krijgt.

Na de behandeling

Na de behandeling  moet u rekening houden met de volgende zaken:

  • Na de ingreep mag u zelf geen voertuig besturen, dus neem iemand mee die u thuisbrengt.
  • Het is verstandig om uw hoofd de eerste nacht hoger te leggen op een kussen.

U krijgt het advies om na de ingreep, de oogleden, de dag van de ingreep elk uur tien minuten te koelen. Zo worden zwellingen en bloeduitstortingen aanzienlijk minder.

Na de ingreep kunt u meteen naar huis. Uw ogen zullen gezwollen zijn met rondom bloeduitstortingen, die over het algemeen binnen een week wegtrekken. De hechtingen worden na een week door de assistente verwijderd. De meeste mensen gaan na deze periode weer aan het werk.

Napijn en herstel

De napijn is voor elke cliënt anders. Meestal volstaat paracetamol. De herstelperiode verloopt verder pijnloos. Net als bij elke andere chirurgische ingreep heeft het behandelde gebied tijd nodig om te herstellen.

U kunt er vanuit gaan dat u ongeveer een week niet representatief bent. De meeste mensen dragen een zonnebril wanneer ze naar buiten gaan. De roodheid trekt meestal na een aantal weken weg. Alleen bij een dunne huid blijft roodheid langer zichtbaar, soms tot zes maanden.

Complicaties

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, er een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1%. De oogleden worden nooit exact gelijk, maar de plastisch chirurg zal dit wel proberen te bereiken. Door de veroudering van de oogleden zullen deze op den duur weer zakken.

Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. De kans dat het oog beschadigd wordt, is bij een ooglidcorrectie uiterst gering. Een specifieke complicatie bij een ooglidcorrectie is dat de huid na de behandeling strakker trekt dan gewenst. Dit is meestal via een kleine correctie te verhelpen. Bij een ooglidcorrectie komt het zelden voor dat er een complicatie ontstaat waar u blijvend last van heeft. Het is een veilige operatie met een grote kans op succes.

Resultaat

Een onderooglidcorrectie maakt vaak een groot verschil. Dankzij een ingreep die hooguit één uur duurt ziet u er jaren jonger uit. Het resultaat is na het wegtrekken van de zwelling en bloeduitstortingen al goed te beoordelen. Toch duurt het nog een paar maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is.
Tijdens de eindcontrole worden foto’s gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Print pagina

Tarieven

Onderooglidcorrectie, plaatselijke verdoving
€1750,-
Onderooglidcorrectie, algehele verdoving
€ 3950,-

Wij helpen u graag

  • Privézorg met de voordelen van een ziekenhuis
  • Voor alle cosmetische behandelingen
  • Vriendelijke specialisten met veel ervaring