Afstaande oortjes bij baby's spalken

Verzekerde zorg

Afstaande oortjes kun je spalken bij kinderen.

Het is mogelijk om bij zeer jonge kinderen de oortjes te spalken. Dit kan soms de stand verbeteren waardoor op latere leeftijd geen operatie meer nodig is. Het is een eenvoudige en goedkope behandeling, alleen zijn er geen sterke wetenschappelijke bewijzen.

Dr. Keulers heeft er ervaring mee en bij hem kunt u hiervoor terecht. Het is belangrijk om op zeer jonge leeftijd te starten (onder 2 maanden), anders heeft de behandeling vaak geen effect meer. Ongeveer 60% van de kindjes hebben er voordeel van. Meestal zijn er geen nadelen.

U vindt meer informatie op www.earbuddies.co.uk. Hier kunt u eventueel ook spalkjes bestellen. U heeft een verwijzing nodig om een afspraak te kunnen maken. Wij maken alleen een afspraak voor kinderen onder de 6 weken (ivm de wachttijd voor een polikliniekbezoek). Houdt er rekening mee dat tegenwoordig de levertijd van de spalkjes langer is (1-2 weken). Het is mogelijk om ons een foto te sturen zodat wij (enigzins) kunnen inschatten of een behandeling zinvol is. Het is tegenwoordig mogelijk om op de poli een spalkje op maat te maken, dit is een proefperiode. Wij denken dat het net zo goed of zelfs beter werkt dan de earbuddies.

U kunt alleen een afspraak maken als u woont in het verzorgingsgebied van ziekenhuis Bernhoven. Ivm de vele aanmeldingen verzoeken wij iedereen lokaal een plastisch chirurg te benaderen.

Print pagina

Wij helpen u graag

  • De service van een priv√©kliniek binnen een ziekenhuis¬†
  • Korte wachttijden voor de poli en behandelingen
  • Persoonlijke benadering met goede uitleg