Klachten aan hand en/of pols kunnen ontstaan na een trauma (bijvoorbeeld een val of verwonding), maar ook overbelasting of artrose (slijtage). Dit kan grote gevolgen hebben voor uw dagelijkse functioneren. Zo komt het vaak voor dat mensen door hun klachten beperkt zijn in de uitvoering van hun werk, huishouden of zelfverzorging.

Handtherapie bestaat uit het maken van spalken, oefentherapie, functionele training, gewrichtsbeschermende maatregelen aanleren en het gehele revalidatietraject na een operatie. Hierbij kunt u denken aan wondverzorging, littekenbehandeling en doen we regelmatig metingen om uw vooruitgang op het gebied van beweging, kracht en gevoel te beoordelen. Het doel van handtherapie is dat u uw hand weer zo goed mogelijk kunt gebruiken bij uw dagelijkse activiteiten.

In de eerste plaats zal de handtherapeut, samen met u, bekijken wat er nodig is om uw hand/pols zo goed mogelijk te laten genezen. Daarnaast leert u de hand/pols opnieuw te gebruiken, zodat u uw dagelijkse bezigheden thuis en uw werk weer kunt doen. Zo nodig wordt er samen met u gekeken of er aanpassingen (en/of hulpmiddelen) nodig zijn binnen uw werk of activiteiten.

Wij behandelen patiënten op verwijzing van huisartsen uit de regio. Daarnaast krijgen we verwijzingen van artsen uit heel Nederland. Het meest intensief werken we samen met de specialisten van ziekenhuis Bernhoven. Zo zijn we onderdeel van het maandelijks handenspreekuur, waarin samen met alle specialisten wordt gekeken naar de complexe casussen.

De Berne Kliniek werkt samen met een aantal erkende handtherapie-praktijken in de regio. Zo kunnen we een goede nazorg garanderen.